A foszlós, gazdag tészta belsejében olvadozik a mogyorókrém, kell ennél több?
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A liszthez adjuk a maradék porcukrot, a vaníliát, a narancshéjat és az élesztős tejet. Elkezdjük dagasztani a tésztát.
4-5 perc dagasztás után, több részletben hozzáadjuk a vajat.
Mindig várjuk meg, amíg a tészta felveszi az előző adagot.
A tésztát letakarva, meleg helyen, 45 perc alatt a kétszeresére kelesztjük.
A megkelt tésztát 3 részre osztjuk.
Mindegyikből tésztagombócot gömbölyítünk.
10 percig pihentetjük, majd rúddá sodorjuk.
A tésztarudakat kissé kinyújtjuk, majd egy csíkban megkenjük a mogyorókrémmel. Egyik oldalról ráhajtjuk a tésztát, lenyomkodjuk, majd a másik oldalról is.
A tészta szélét összecsípjük, megsodorjuk.
Így járunk el mindhárom rúddal.
A végeket összecsípjük, és megfonjuk.
A kalácsot sütőpapírral bélelt, kisebb méretű tepsibe tesszük.
A tetejét megkenjük a tejjel elhabart tojássárgájával, majd 15 percig kelesztjük.
Ismét megkenjük.
180 fokra előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt készre sütjük.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.