A medvehagyma a sós rúd tésztájához is remek fűszer.
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, ezután a többi hozzávalóval elkeverjük, és ruganyos állagú tésztát dagasztunk belőle. A felaprított medvehagymát a dagasztás végén adjuk hozzá.
A tésztát letakarva, meleg helyen, kb. 45 percig kelesztjük. A megkelt tésztát vékonyan lisztezett munkalapon, nagyjából 5 mm-es vastagságú téglalappá nyújtjuk. A tetejét megkenjük az elhabart tojással, megszórjuk reszelt sajttal, végül pizza- vagy derelyevágóval egyenlő méretű rudakra vágjuk.
A stanglikat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és további 20 percig hagyjuk kelni.
180 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt készre sütjük.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.