Medvehagymás stangli

A medvehagyma a sós rúd tésztájához is remek fűszer.

  • Elkészítési idő 1 óra, 30 perc
  • Kelesztési idő 1 óra
  • Sütési idő 20 perc
  • Mennyiség kb 30 darabhoz
  • Nehézség

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

  • 1 darab tojás
  • 100 g reszelt sajt

Elkészítés

1.

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, ezután a többi hozzávalóval elkeverjük, és ruganyos állagú tésztát dagasztunk belőle. A felaprított medvehagymát a dagasztás végén adjuk hozzá.

2.

A tésztát letakarva, meleg helyen, kb. 45 percig kelesztjük. A megkelt tésztát vékonyan lisztezett munkalapon, nagyjából 5 mm-es vastagságú téglalappá nyújtjuk. A tetejét megkenjük az elhabart tojással, megszórjuk reszelt sajttal, végül pizza- vagy derelyevágóval egyenlő méretű rudakra vágjuk.

3.

A stanglikat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és további 20 percig hagyjuk kelni.

4.

180 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt készre sütjük.

Hasonló receptek

Sajtos rozspogácsa Nehézség
Megnézem
Son-go-ku palacsinta Nehézség
Megnézem
Cukormentes diós-kávés keksz recept Nehézség
Megnézem
Rozmaringos Graham-keksz Nehézség
Megnézem
Sajtos-tökmagos tönkölykeksz Nehézség
Megnézem
Még több recept

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.