Amikor egy keksz igazán ünnepi hangulatba hoz.
A hideg vajat felkockázzuk, majd az ujjbegyeink vagy késes robotgép segítségével összemorzsoljuk a vaníliával, a porcukorral, a liszttel és a mandulával. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját is.
Összegyúrjuk a tésztát, majd fóliába csomagolva fagyasztóba tesszük 1 órára.
Lisztezett munkalapon, 8-10 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk a korongokat egy kisebb pogácsaszaggatóval, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
A kekszek tetejét vékonyan megkenjük az elhabart tojásfehérjével, végül mindegyik közepébe szúrunk egy-egy szem mandulát.
180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
A sütési idő eltérő lehet, nem kell barnára sütni.
Ha már megmozdítható a tepsin, és az alja megsült, kivehetjük.
Pihentessük néhány percig mielőtt levennénk a sütőlapról.
Jól záródó dobozban tároljuk.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.