Ezek az aranyos malacpofik jól mutatnak majd a szilveszteri asztalon.
A tészta hozzávalóit az ujjbegyeinkkel vagy késes robotgép segítségével összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük pihenni legalább 30 percre, de nyugodtan maradhat egy éjszakán át is.
A tésztát lisztezett munkalapon 3 mm vastagságúra nyújtjuk, ezután egy 5 cm-es átmérőjű pogácsaszaggató segítségével kiszaggatunk 20 kört.
Egy kisebb kiszúróval pedig 30 db-ot, ezekből lesznek az orrok és a maradék tízből pedig - miután negyedekre vágtuk - a fülecskék.
A nagyobb lapokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, vékonyan lekenjük az elhabart tojás másik felével, majd ráhelyezzük a szívószállal kiszúrt orrocskákat is.
Fölé ragasztjuk a tökmag szemeket, végül ráhelyezzük a füleket is.
Ezeket is lekenjük tojással.
180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.