Mákos nudli

Nem csak a gombócot szeretjük, de a nudliért is odáig vagyunk, főleg, ha mákos!

  • Elkészítési idő 30 perc
  • Előkészítési idő 30 perc
  • Sütési idő 30 perc
  • Mennyiség 8 adag
  • Nehézség

Hozzávalók

A tésztához

  • 300 g Nagyi titka Búzarétesliszt
  • 1000 g krumpli
  • 1 darab tojás
  • 30 g puha vaj
  • 1 nagy csipet só
  • 100 g vaj
  • 200 g darált mák
  • 100 g porcukor

Elkészítés

1.

A krumplit alaposan megmossuk, és héjával együtt, sós vízben puhára főzzük.

2.

Leszűrjük, óvatosan lehúzzuk a héját, majd krumplinyomóval áttörjük. Hozzáadunk egy jó nagy csipet sót, a tojást, 3 dkg vajat, végül folyamatosan adagolva a lisztet is. Addig gyúrjuk és adagoljuk a lisztet, amíg ruganyos, nem ragadós tésztát kapunk.

3.

Több részre vágjuk, és hosszú, vékony rudakat sodrunk belőle, amiket kb. 2,5 cm-es darabokra várunk. Forrásban lévő, sós vízben, több kisebb adagban megfőzzük a nudlikat. Akkor van készen, ha feljött a víz tetejére, és még fő 1-2 percig. Szűrőkanállal kiszedjük a megfőtt tésztát.

4.

Egy nagy serpenyőben felolvasztunk 10 dkg vajat, és kicsit átsütögetjük benne a nudlikat. Elzárjuk, összekeverjük a mákkal, végül porcukorral édesítjük.

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.