Készítsd el a klasszikus lúdlábat muffinformában!
A lisztet a sütőporral és a kakaóval egy nagy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és gyors mozdulatokkal kikeverjük a tésztát.
A masszát a papírkapszlik 2/3 részéig töltjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A töltelékhez a meggylekvárt kikeverjük a rummal. Ha gyerekek is esznek belőle, használjunk rumaromát.
A krémhez simára keverjük a krémsajtot a porcukorral és a kakaóporral, majd csillagcsövű véggel ellátott habzsákba szedjük.
A kihűlt muffinok tetejét egyenesre vágjuk, majd egy mélyedést is vájunk a tészta közepébe. Érdemes egy kis szeletet vágni a kalapkából, amivel vissza is tudjuk zárni a süteményt. A mélyedést megtöltjük a rumos meggylekvárral.
A muffinok tetejére nyomjuk a krémet, végül reszelt csokoládéval és meggyel díszítjük.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.