Lenmagos félbarna kenyér

Készíts félbarna kenyeret lenmaggal!

  • Elkészítési idő 2 óra
  • Összeállítási idő 2 óra
  • Pihentetési idő 50 perc
  • Sütési idő 35 perc
  • Mennyiség 1 kenyér
  • Nehézség

Hozzávalók

Elkészítés

1.

A langyos vízben elkeverjük a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, egy kevés lisztet, majd hagyjuk felfutni.

2.

A többi lisztet egy tálba mérjük, elvegyítjük a sóval, hozzáadjuk az élesztős vizet, az olajat, és alaposan megdagasztjuk. Ha már összeállt a tészta, hozzáöntjük a lenmagot is.

3.

A tésztagombócot egy vékonyan kiolajozott tálba tesszük, és letakarva, meleg helyen, kb. 50 percig kelesztjük.

4.

A sütőt előmelegítjük 180 fokosra, és - amennyiben nincs rajta gőzfunkció - bespricceljük kicsit vízzel, vagy a sütő aljába teszünk egy melegvizes edényt. A kenyeret kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. A formából kivéve hagyjuk kihűlni.

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.