Készíts félbarna kenyeret lenmaggal!
A langyos vízben elkeverjük a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, egy kevés lisztet, majd hagyjuk felfutni.
A többi lisztet egy tálba mérjük, elvegyítjük a sóval, hozzáadjuk az élesztős vizet, az olajat, és alaposan megdagasztjuk. Ha már összeállt a tészta, hozzáöntjük a lenmagot is.
A tésztagombócot egy vékonyan kiolajozott tálba tesszük, és letakarva, meleg helyen, kb. 50 percig kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokosra, és - amennyiben nincs rajta gőzfunkció - bespricceljük kicsit vízzel, vagy a sütő aljába teszünk egy melegvizes edényt. A kenyeret kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. A formából kivéve hagyjuk kihűlni.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.