Lekváros szívek

Lepd meg szeretteidet ilyen édes süteményekkel!

  • Elkészítési idő 2 óra
  • Összeállítási idő 20 perc
  • Kelesztési idő 1 óra, 20 perc
  • Sütési idő 25 perc
  • Mennyiség 25-30 darabhoz
  • Nehézség

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

  • 250 g málna- vagy eperlekvár

A tetejére

  • 100 g mascarpone
  • 2 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál tej

Elkészítés

1.

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a tészta többi hozzávalójával együtt alaposan megdagasztjuk. Letakarva, meleg helyen, kb. 45-60 percig kelesztjük.

2.

A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, ezután megkenjük a lekvárral.

3.

A tésztát a hosszabbik oldalaitól kezdve mindkét irányból középre tekerjük. 2 cm-es szeletekre vágjuk, majd a középét kissé lehúzva szív alakúra formázzuk. Az így kapott süteményeket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. További 25 percig kelesztjük. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt készre sütjük a süteményeket.

4.

A mascarponét kikeverjük a porcukorral és annyi tejjel, hogy ne legyen túl híg, de rá tudjuk csurgatni a sütemények tetejére.

5.

Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni.

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2025 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.