Lepd meg szeretteidet ilyen édes süteményekkel!
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a tészta többi hozzávalójával együtt alaposan megdagasztjuk. Letakarva, meleg helyen, kb. 45-60 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, ezután megkenjük a lekvárral.
A tésztát a hosszabbik oldalaitól kezdve mindkét irányból középre tekerjük. 2 cm-es szeletekre vágjuk, majd a középét kissé lehúzva szív alakúra formázzuk. Az így kapott süteményeket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. További 25 percig kelesztjük. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt készre sütjük a süteményeket.
A mascarponét kikeverjük a porcukorral és annyi tejjel, hogy ne legyen túl híg, de rá tudjuk csurgatni a sütemények tetejére.
Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.