Lángost sütni otthon nem nagy ördöngösség!
A langyos-cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
Közben a tészta többi hozzávalóját egy nagy tálba mérjük.
Az élesztős tejet is a dagasztótálba öntjük, és alaposan megdagasztjuk a tésztát. Viszonylag lágy tésztát fogunk kapni.
Ezután egy alaposan kiolajozott tálba tesszük, és letakarva 60 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát egy beolajozott tepsire szedjük, majd 8 egyenlő részre vágjuk. Mindegyiket kis gombóccá hajtogatjuk. Majd kicsit még hagyjuk kelni.
5-7 deciliter olajat serpenyőben vagy egy nagy lábasban közepes lángon felmelegítünk. Olajos kézzel megfogunk egy tésztagombócot, köralakúra húzgáljuk, majd az olajba tesszük.
Néhány perc után megfordítjuk, és mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
Papírtörlővel bélelt tálra szedjük.
Ízlés szerinti feltétekkel tálaljuk.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.