Krémsajtos Graham-falatkák

Ezeket a ropogós sós kekszeket eheted magukban vagy tálalhatod fűszeres krémsajttal is.

  • Elkészítési idő 45 perc
  • Előkészítési idő 45 perc
  • Sütési idő 30 perc
  • Mennyiség 16-24 darab
  • Nehézség

Hozzávalók

A kekszhez

A sajtkrémhez

  • 150 g mascarpone vagy krémsajt
  • 1 evőkanál szárított zöld fűszer
  • 50 g reszelt sajt

Elkészítés

1.

A keksz száraz hozzávalóit elvegyítjük, majd hozzáadjuk a tojást, az olajat és végül egy kevés vizet is.
Addig dolgozzuk, amíg ruganyos, olajos tésztát nem kapunk.

2.

A tésztagombócot két sütőpapír között vékony téglalappá nyújtjuk, majd átemeljük egy tepsire.
170 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, ezután kivesszük, villával megszurkáljuk és egy éles késsel vagy pizzavágóval egyforma, tetszőleges méretű, négyzetekre vágjuk fel. Visszatesszük a sütőbe nagyjából 20 percre.
Ezalatt ropogósra szárad.

3.

Amíg sül a tészta, kikeverjük a krémsajtot a reszelt sajttal és a fűszerekkel.

4.

Az elkészült kekszeket műanyag dobozban tároljuk, vagy azonnal rá is adagolhatjuk a krémsajtot kanállal vagy habzsákból, és tovább ízesíthetjük sonkával, olajbogyóval, zöldségekkel.

Hasonló receptek

Fetás-spenótos muffin Nehézség
Megnézem
Még több recept

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.