A körte, a fahéj, a citromhéj remekül passzolnak a finom, vajas tésztához.
A tészta hozzávalóit addig keverjük, amíg morzsás állagú nem lesz. Ezután egy sütőpapírral bélelt aljú tortaformába kanalazzuk, és a kanállal alaposan lenyomkodjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre.
Amíg sül a tészta, a megtisztított körtéket nagyon vékony szeletekre vágjuk.
A tejfölt egy kevés cukorral, a tojással és a maradék reszelt citromhéjjal összekeverjük.
Az elősütött tésztát kivesszük a sütőből, elrendezzük a tetején a gyümölcsöt, majd ráöntjük a tejfölös keveréket. A tetejét megszórjuk a porcukorral elkevert fahéjjal. További 20 percre visszatesszük sülni.
Az elkészült süteményt teljesen kihűtjük szeletelés előtt.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.