Kókusztorta

Készíts egyszerűen tejmentes kókusztortát!

  • Elkészítési idő 1 óra, 20 perc
  • Előkészítési idő 1 óra
  • Pihentetési idő 7 perc
  • Sütési idő 20 perc
  • Sütőforma 18 centiméteres tortaforma
  • Nehézség

Hozzávalók

A piskótához

A kókuszkrémhez

A díszítéshez és rétegezéshez

  • 100 g étcsokoládé
  • 150 ml kókusztej
  • 2 evőkanál kókuszreszelék

Elkészítés

1.

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét robotgéppel habosítani kezdjük, kanalanként hozzáadjuk a porcukor felét. Addig verjük, amíg sűrű és kemény nem lesz. A sárgáját a maradék porcukorral szintén szép habosra verjük. Beleforgatjuk a fehérjehabba. Végül beleszitáljuk a kakaóval vegyített lisztet, és spatulával, nagy mozdulatokkal beleforgatjuk. A masszát sütőpapírral bélelt aljú tortakarikába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük. Figyeljük a piskóta tetejét a közepénél, nehogy nyers maradjon!

2.

Az elkészült piskótát hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk.

3.

Amíg hűl a piskóta elkészítjük a krémeket. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A kókusztejet a vanília kikapart magjaival felforraljuk, majd belekeverjük a búzadarát, és alacsony lángon, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a porcukrot és a kókuszreszeléket, végül pedig a felpuhult zselatinlapokat is. Levesszük a lángról a krémet, és hagyjuk kicsit hűlni, néha keverjük át!

4.

A csokoládékrémhez felforralunk 150 ml kókusztejet, és a felaprított csokoládéra öntjük, majd addig keverjük, amíg el nem olvad a csokoládé.

5.

A tortaformát megtisztítjuk, aláteszünk egy tortakartont vagy egy tányért. Az aljába helyezzük az egyik piskótalapot - ilyenkor érdemes a tetejét alulra tenni. A piskótát meglocsoljuk a csokoládét krém harmadával. Hagyjuk 1-2 percig, hogy magába szívja a csokoládét, majd rásimítjuk a grízes krém kétharmad részét is. Rátesszük a másik tortalapot, ezt is megkenjük egy kevés csokiöntettel, végül pedig a maradék krémmel. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára, hogy megdermedjen a krém.

6.

Ha már szépen megszilárdult a torta, óvatosan leválasztjuk az oldaláról a tortakarikát, és körülkenjük a megmaradt csokoládékrémmel. Ha időközben megdermedt volna, csak langyosítsuk meg, és keverjük át. A tetejét megszórjuk még kókuszreszelékkel, és tálalás előtt 4-6 órát még hűtjük.

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.