Kétszínű rozsos kenyér

Mutatjuk, hogy készíts kétszínű rozsos-zabos kenyeret.

  • Elkészítési idő 2 óra, 20 perc
  • Előkészítési idő 2 óra, 20 perc
  • Kelesztési idő 1 óra, 20 perc
  • Mennyiség 1 kenyér
  • Nehézség

Hozzávalók

A világos kenyértésztához

A sötét kenyértésztához

A tetejére

  • 1 darab tojás
  • 2 nagy csipet zabpehely

Elkészítés

1.

A kétféle színű kenyértésztát külön-külön készítjük el, de a folyamat ugyanaz.

2.

A száraz hozzávalókat egy tálba mérjük, elmorzsoljuk benne az élesztőt. Elvegyítjük a sóval, hozzáadjuk a langyos vizet, az olajat, és alaposan megdagasztjuk.
Ha már összeállt a tészta,egy vékonyan kiolajozott edénybe tesszük, lefedjük, és 50 percig kelni hagyjuk.

3.

Enyhén lisztezett munkalapon külön-külön téglalap alakúra nyújtjuk a megkelt tésztagombócokat.
A világos tésztára ráhelyezzük a kakaósat, és felcsavarjuk. Az illesztésnél összecsípjük, ez a rész kerül majd alulra a formában.

4.

A rudat egy sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába fektetjük.
20-30 percig kelesztjük.
A tetejét sütés előtt bevágjuk, megkenjük az elhabart tojással, illetve megszórjuk zabpehellyel.
180 fokra előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt készre sütjük.

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.