Kelt szilvás lepény

Az ősz egyik kedvenc süteménye rengeteg szilvával.

  • Elkészítési idő 2 óra, 35 perc
  • Összeállítási idő 1 óra, 15 perc
  • Kelesztési idő 45 perc
  • Pihentetési idő 20 perc
  • Sütési idő 1 óra
  • Sütőforma 22x35 cm-es tepsi
  • Nehézség

Hozzávalók

A tésztához

A szilva réteghez

  • 1250 g szilva
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 3 evőkanál cukor

Elkészítés

1.

A langyos tejhez adunk egy kevés cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.

2.

A lisztet elvegyítjük csipetnyi sóval.
A puha vajat kikeverjük a maradék cukorral, a puha vajjal és a vaníliával, majd váltakozva hozzáöntjük a felfutott élesztős tejet és a lisztet.
Lágy, híg állagú, csomómentes tésztát keverünk belőle.

Letakarva, meleg helyen 45 percig kelesztjük.

3.

Közben a szilvát kimagozzuk, majd negyedekre vágjuk, végül megforgatjuk a fahéjas cukorban.

4.

A megkelt tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsiben eloszlatjuk spatula segítségével, ezután pedig rászedjük a fahéjas szilvát.
Minél több gyümölcs kerül rá, annál kevésbé lehet majd szépen szeletelni, cserébe viszont elképesztően finom sok szilvával.

Újabb 15-20 percig hagyjuk pihenni.

5.

160 fokra előmelegített sütőben, 50-60 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.