Készítsd el új formában klasszikus kedvencet!
Gőz fölött összeolvasztjuk a vajat, a mézet, a tojást, a tejet és a cukrot.
A száraz hozzávalókat egy tálba szitáljuk, majd összedolgozzuk az összeolvasztott hozzávalókkal.
A tésztát fóliába csomagoljuk, és hűtőben pihentetjük 1-2 órát.
A tésztát 4 részre várjuk, átgyúrjuk, és lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk. Mindegyikből kivágunk egy-egy kört tortakarika segítségével, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
175 fokos sütőben, 6-7 perc alatt készre sütjük.
A levágott részeket újragyúrjuk, és süteményszaggatóval kekszeket készíthetünk belőlük.
A tejből, búzadarából, reszelt narancshéjból és vaníliából sűrű tejbegrízt főzünk, és hagyjuk langyosra hűlni.
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd beledolgozzuk a tejbegrízt is.
A krém negyedét félretesszük a torta bevonásához, a maradékot két részre osztjuk.
Tortakarikába teszünk egy lapot, majd rá a krém felét, újabb lap következik, ezt vastagon megkenjük a lekvárral, jöhet a harmadik lap, aminek a tetején eloszlatjuk a krém másik felét, végül az utolsó lappal lezárjuk a süteményt.
Hűtőben 2-3 órán át pihentetjük.
Ezután óvatosan leválasztjuk a tortakarikát, és egyenletesen bevonjuk a félretett krémmel.
Visszatesszük dermedni a hűtőbe.
Vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben megolvasztjuk a csokoládét, kikeverjük az olajjal, és eloszlatjuk a torta tetején.
Tovább díszíthetjük a kisütött kekszekkel.
Tálalás előtt 1 napig pihentessük hűtőben.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.