Kakaós-mézes Graham-keksz

Süss egyszerű, téli fűszerezésű kakaós kekszet Graham-lisztből!

  • Elkészítési idő 1 óra, 40 perc
  • Előkészítési idő 1 óra, 30 perc
  • Sütési idő 10 perc
  • Hűtési idő 30 perc
  • Mennyiség 30 darab
  • Nehézség

Hozzávalók

A tésztához

Elkészítés

1.

A tészta elkészítéséhez a legjobb késes robotgépet érdemes használni, ha nem áll rendelkezésünkre, akkor az ujjbegyeinkkel dolgozzunk, gyors mozdulatokkal.

2.

A hideg, felkockázott vajat összedolgozzuk a száraz hozzávalókkal, majd készre gyúrjuk a mézzel és a tejjel.
Fóliába csomagolva fél órát pihentetjük a fagyasztóban.

3.

A tésztát enyhén lisztezett munkalapon 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, és kiszaggatjuk belőle a kekszeket.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 170 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.
A kakaó miatt könnyen túlsül, így 10 percnél mindenképp érdemes ránézi.
Kivesszük, és további 10-15 percig pihentetjük a tepsin.
Forrón még puha, de ahogy kezd hűlni, szépen ropogóssá válik.

4.

Jól záródó dobozban tároljuk.
Fogyaszthatjuk magában, de savanykás lekvárokkal, télen például csipkebogyóval a legfinomabb.

Hasonló receptek

Digesztív keksz Nehézség
Megnézem
Még több recept

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.