Süss egyszerű, téli fűszerezésű kakaós kekszet Graham-lisztből!
A tészta elkészítéséhez a legjobb késes robotgépet érdemes használni, ha nem áll rendelkezésünkre, akkor az ujjbegyeinkkel dolgozzunk, gyors mozdulatokkal.
A hideg, felkockázott vajat összedolgozzuk a száraz hozzávalókkal, majd készre gyúrjuk a mézzel és a tejjel.
Fóliába csomagolva fél órát pihentetjük a fagyasztóban.
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, és kiszaggatjuk belőle a kekszeket.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 170 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.
A kakaó miatt könnyen túlsül, így 10 percnél mindenképp érdemes ránézi.
Kivesszük, és további 10-15 percig pihentetjük a tepsin.
Forrón még puha, de ahogy kezd hűlni, szépen ropogóssá válik.
Jól záródó dobozban tároljuk.
Fogyaszthatjuk magában, de savanykás lekvárokkal, télen például csipkebogyóval a legfinomabb.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.