Készíts otthon finom, dundi kiskifliket!
Egy kevés cukrot adunk a langyos tejhez, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
Közben a tészta többi hozzávalóját egy nagy tálba mérjük, végül pedig az élesztős tejet is hozzáöntjük, és alaposan megdagasztjuk.
Meleg helyen, letakarva, 60 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát négy részre osztjuk, gombóccá formázzuk, és vékonyra nyújtjuk.
Az egyik kört megkenjük a puha vaj felével, ráreszelhetünk egy kis sajtot is, ha szeretnénk, majd ráillesztjük a másik kinyújtott lapot.
A széleket összenyomjuk, ezután 12 cikkre vágjuk. Megismételjük ugyanezt a másik két lappal is.
A szeleteket felcsavarjuk, a tészta vége kerüljön alulra, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Bőven hagyjunk köztük helyet.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, addig kelhetnek a kiflik.
A kiflik tetejét megkenjük az elhabart tojással, megszórjuk reszelt sajttal vagy magokkal, és az előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.