Így készítsd el az édesszájúak kedvenc süteményét.
A hideg vajat nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd a liszttel, a sóval, a cukorral és a vaníliával összegyúrjuk.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk.
Ha úgy kényelmesebb, a sütőpapírt meghajtjuk, és kinyújtjuk rajta a tésztát sodrófával.
Villával megszurkáljuk, majd 175 fokra előmelegített sütőben, 28-30 perc alatt készre sütjük.
Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.
Ameddig hűl a tésztaalapunk, elkészítjük a csokoládékrémet.
Ehhez a felaprított csokoládét - csokinyuszik, mikulások is kerülhetnek bele ünnepek után - mikrohullámú sütőben, alacsony fokozaton vagy vízgőz felett felolvasztjuk.
A tejszínt felforraljuk, majd több részletben a csokoládéhoz keverjük.
Legyünk türelmesek, szépen ki fog simulni a krém.
Végül apró darabokban beledolgozzuk a puha vajat is.
A krémet a tésztaalapra simítjuk.
A tetejét megszórjuk a pillecukorral, az aprított diófélékkel és ropival.
Hűtőbe tesszük 1-2 órára, hogy a krém megszilárduljon.
A fagyasztóban felgyorsítható a folyamat.
A süteményt a sütőpapírral együtt vágódeszkára emeljük és éles késsel apró darabokra vágjuk.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.