Ezt a nagyon egyszerű kenyeret hagymával és rengeteg sajttal gazdagítottuk.
A lisztet, a sót és a reszelt sajtot egy nagy tálban összevegyítjük. Közben egy másik edénybe kimérjük a langyon vizet, és belemorzsoljuk az élesztőt.
Egy serpenyőben néhány perc alatt megpirítjuk a vajon a vékony szeletekre vágott lilahagymát, a végén hozzáadjuk a balzsamecetet, és karamellizáljuk.
A lisztes keveréket, az élesztős vizet és a pirított hagymát összekeverjük egy spatulával. Amikor összeáll a tészta, még kb. 10-15 alkalommal a szélekről középre húzzuk a tésztát. Lefedve pihentetjük 60 percig.
A pihentetés után ismét a szélekről középre húzzuk a masszát a spatula segítségével. Visszatakarjuk, ezután újabb 30 perc kelesztés következik.
A kenyeret egy lefedhető vaslábasban, agyagedényben vagy fazékban sütjük ki. Ehhez az edényt betesszük melegedni a 240 fokos sütőbe.
A kenyértésztát alaposan lisztezett munkalapra borítjuk, a széleket középre húzzuk, és óvatos mozdulatokkal cipóvá formázzuk. A cipót egy sütőpapírra helyezzük. A papírral együtt az előmelegített edénybe rakjuk, a tetejét bevágjuk, hogy tudjon felfelé emelkedni a cipó. Ezután a fokhagymát az olajba nyomjuk, és a keverékkel bekenegetjük a tészta tetejét.
Lefedve 30 percre a 240 fokos sütőbe tesszük. Ezután levesszük a fedőt, és további kb. 20 percre visszatoljuk a sütőbe.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.