Így készíts finom sós csigákat!
A langyos tejet elkeverjük a cukorral és az elmorzsolt élesztővel, majd hagyjuk felfutni.
A tészta többi hozzávalóját egy nagy tálba mérjük, hozzáöntjük az élesztős tejet, és ruganyos tésztát dagasztunk belőle. Letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket. Egy kevés olajat melegítünk a serpenyőben, erre dobjuk a felcsíkozott szalonnát, és megpirítjuk, majd mehet rá a vékonyra szelt hagyma is. Ha megfonnyadt, levesszük a lángról.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk. Vékonyan megkenjük tejföllel, majd rászedjük a hagymás-szalonnás tölteléket, végül pedig megszórjuk reszelt sajttal. Felcsavarjuk a hosszanti oldalától kezdve. A végén összecsípjük a tésztát. Éles késsel 2 cm-es szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Hagyjuk 15 percig kelni, majd vékonyan megkenjük a csigákat az elhabart tojással.
180 fokra előmelegített sütőben, 27-30 perc alatt készre sütjük a süteményeket.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.