Próbáld ki ezt az egyszerű, szaftos, gesztenyés süteményt.
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjéket habbá verjük.
A puha vajat kikeverjük a porcukorral, majd beledolgozzuk a tojássárgájákat is.
Hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a rumot, majd ezzel is alaposan elkeverjük.
Végül csomómentesre dolgozzuk a sütőporos liszttel és a tejjel.
A fehérjehabot a végén, több részletben forgatjuk bele.
A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és a tetejét megszórjuk a meggyel.
180 fokra előmelegített sütőben, 30-40 perc alatt sül készre.
Ne süssük túl, a közepét érdemes figyelni, és tűpróbát végezni.
A kihűlt süteményt felkockázzuk, és porcukorral megszórva tálaljuk.
Műanyag dobozban, hűtőben tárolva napokig eláll és finom szaftos marad.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.