Fűszeres sós keksz

Készítheted puha és pufi, vagy vékony és ropogós változatban is!

  • Elkészítési idő 1 óra, 3 perc
  • Összeállítási idő 45 perc
  • Pihentetési idő 45 perc
  • Sütési idő 18 perc
  • Mennyiség 1 nagy adag
  • Nehézség

Hozzávalók

  • 250 g Nagyi titka Kelt tészta süteményliszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 5 g porélesztő
  • 50 g reszelt kemény sajt
  • 125 ml langyos víz
  • 25 ml olívaolaj
  • 1 csomag szárított paradicsom
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 3 evőkanál olasz fűszerkeverék

Elkészítés

1.

A száraz hozzávalókat egy nagy tálba mérjük, majd belereszeljük a sajtot, és hozzáadjuk a vizet és az olajat is.
Megdagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen 45 percig pihentetjük.

2.

A tésztagombócot kinyújtjuk, pizzavágóval kis négyzetekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire szedjük.
Ha vastagabbra hagyod, pufi kis kekszeket kapsz, ezt langyosan tálald mártogatós szószokhoz.
Ha egészen vékonyra nyújtod, akkor pirítsd ropogósra!

3.

180 fokra előmelegített sütőben 16-18 perc alatt készre sütjük, félidőben átforgatjuk őket.

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2025 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.