A juhtúró mellé illenek a fűszerek, így zsályával ízesítettük a tésztát.
A sütőporral elvegyített liszthez adjuk a kockázott vajat, a juhtúrót és a zsályát. Az ujjbegyeinkkel vagy késes robotgéppel morzsásra dolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt is. Sózni a juhtúró miatt általában már nem szükséges, de érdemes egy pici tésztát megkóstolni.
Becsomagoljuk, 2 órát pihentetjük a hűtőben.
A tésztát átgyúrjuk, lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. A tetejét megkenjük vékonyan tojással. Reszelhetünk rá egy kevés kemény sajtot, megszórhatjuk még zsályával, de akár valamilyen aprószemű maggal is. Tésztavágóval tetszőleges méretű, de inkább apró rudakra vágjuk. Áttesszük őket sütőpapírral bélelt telsire.
180 fokra előmelegített sütőben, 15-16 perc alatt készre sütjük.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.