Fűszeres-juhtúrós rudacskák

A juhtúró mellé illenek a fűszerek, így zsályával ízesítettük a tésztát.

  • Elkészítési idő 45 perc
  • Előkészítési idő 45 perc
  • Hűtési idő 2 óra
  • Mennyiség 1 adag
  • Nehézség

Hozzávalók

A tésztához:

A tetejére:

  • 1 darab tojás
  • 1 darab finomra reszelt kemény sajt
  • 1 csipet szárított zsálya

Elkészítés

1.

A sütőporral elvegyített liszthez adjuk a kockázott vajat, a juhtúrót és a zsályát. Az ujjbegyeinkkel vagy késes robotgéppel morzsásra dolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt is. Sózni a juhtúró miatt általában már nem szükséges, de érdemes egy pici tésztát megkóstolni.

2.

Becsomagoljuk, 2 órát pihentetjük a hűtőben.

3.

A tésztát átgyúrjuk, lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. A tetejét megkenjük vékonyan tojással. Reszelhetünk rá egy kevés kemény sajtot, megszórhatjuk még zsályával, de akár valamilyen aprószemű maggal is. Tésztavágóval tetszőleges méretű, de inkább apró rudakra vágjuk. Áttesszük őket sütőpapírral bélelt telsire.

4.

180 fokra előmelegített sütőben, 15-16 perc alatt készre sütjük.

Hasonló receptek

Fetás csillagok Nehézség
Megnézem
Malackák Nehézség
Megnézem
Még több recept

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2025 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.