A kandírozott narancsszeletek alatt csodás, puha piskóta bújik meg.
A narancsot vékony szeletekre vágjuk. Mindenképp vékony héjú, édes gyümölcsöt válasszunk hozzá, vagy a fehér résszel együtt vágjuk le a héját.
A cukrot és a vizet egy serpenyőben összeforraljük, beletesszük a gyümölcsszeleteket, és közepes lángon 10-15 percig főzzük, amíg a szirup besűrűsödik. Ha a serpenyőnket lehet sütőbe tenni, elég lesz erre kanalazni a tésztát. Ha nem, akkor szedjük át a narancsszeleteket egy nem kapcsos formába a sziruppal együtt.
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, a vaníliával és a finomra reszelt naramcshéjjal, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat is. Végül beledolgozzuk a sütőporos lisztet. A masszát a gyümölcsréteg tetejére simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt készre sütjük.
A forma tetejére helyezünk egy tányért, és egy határozott mozdulattal, még melegen ráfordítjuk a süteményt, így nem ragad bele az edénybe.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.