Fokhagymás szendvicskenyér

Próbáld ki, hogy megízesíted a kenyeret egy kicsi fokhagymával.

  • Elkészítési idő 40 perc
  • Összeállítási idő 20 perc
  • Pihentetési idő 1 óra, 20 perc
  • Sütési idő 20 perc
  • Mennyiség 1 kenyér
  • Nehézség

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

  • 50 g olvasztott vaj
  • 2 darab fokhagyma gerezd

A tetejére

  • 10 g olvasztott vaj

Elkészítés

1.

Az élesztőt a langyos, cukros tejbe morzsoljuk és felfuttatjuk.

2.

A lisztet, a sót és a vizet egy tálba mérjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és elkezdjük dagasztani a tésztát. Ha már szépen kezd összeállni, alaposan beledolgozzuk a puha vajat is. A tésztát letakarva, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük (kb. 60 perc).

3.

A tésztadarabokat egy sütőpapírral bélelt, hosszúkás kenyérsütő-formába helyezzük, és hagyjuk kelni 20 percig.

4.

A kész kenyeret rácsra borítjuk, a tetejét megkenjük még egy kis vajjal, és akár már langyosra hűtve fogyaszthatjuk is.

Hasonló receptek

Aszalt paradicsomos laposkenyér Nehézség
Megnézem
Piadina - olasz laposkenyér Nehézség
Megnézem
Még több recept

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.