Egyszerű olasz előétel csodás fokhagymás olajjal megkenve.
A langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk feloldódni. Ezután hozzáadjuk a lisztet és a sót is. Spatula segítségével összedolgozzuk a tésztát.
Az olajat egy nagy tálba öntjük, majd rászedjük a tésztát is, letakarva, langyos helyen 30 percig kelesztjük. A pihentetés után kétszer félbehajtjuk a tésztát, majd újra pihentetjük. Ezt még egyszer megismételjük.
A megkelt tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd az ujjainkkal óvatosan szétnyomkodjuk. Így hagyjuk újabb 10 percre.
Egy kevés olívaolajba fokhagymát préselünk, és megkenjük vele a tészta tetejét, mehet rá még ízlés szerint sajt, paradicsom, hagyma vagy bármi, amit szeretünk. A sütőt felmelegítjük 230 fokra, és kb. 15 perc alatt készre sütjük a focacciát.
A kész lepénykenyeret evés előtt még átkenhetjük a fokhagymás olajjal. Frissen tálaljuk.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.