Félbarna buci

Szendvicshez, hamburgerhez is tökéletes!

  • Elkészítési idő 55 perc
  • Összeállítási idő 30 perc
  • Pihentetési idő 1 óra, 30 perc
  • Sütési idő 25 perc
  • Mennyiség 9 darab
  • Nehézség

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

  • 1 darab tojássárgája
  • 1 evőkanál tej
  • 1 csomag tetszőleges mag

Elkészítés

1.

A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A sót elvegyítjük a liszttel, hozzáadjuk az élesztős tejet és a tojássárgáját. Elkezdjük megdagasztani, amikor már szépen összeállt a tészta, több részletben beledolgozzuk a puha vajat is.

2.

A megdagasztott tésztát letakarva, meleg helyen, 1 órát kelesztjük. Ezután 9 egyenlő részre vágjuk, mindegyikből golyót formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket.

3.

További 20-30 percig kelesztjük, ezután a tetejüket megkenjük a tejjel elhabart tojással, majd megszórjuk a magokkal.

4.

180 fokra előmelegített (lehetőleg párás sütőben) 25 perc alatt készre sütjük a bucikat.

Hasonló receptek

Répás zsemle Nehézség
Megnézem
Még több recept

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.