Fánk elektromos sütőben

Fánkszezonban előkerül a cserélhető betétes elektromos sütő, amiben ezúttal villámgyorsan elkészíthető fánkot sütünk.

  • Elkészítési idő 45 perc
  • Előkészítési idő 45 perc
  • Mennyiség 30 darab
  • Nehézség

Hozzávalók

A tésztához

  • 200 g Nagyi titka Fánkliszt
  • 1 csipet só
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 100 g puha vaj
  • 100 g porcukor
  • 2 darab tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 darab kezeletlen citrom lereszelt héja
  • 100 g natúr joghurt

A tálaláshoz

  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál lekvár

Elkészítés

1.

A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat és a vaníliakivonatot és a reszelt citrushéjat is.
Csomómentesre dolgozzuk a liszttel, a sütőporral, egy csipet sóval és a joghurttal.

2.

A gépbe helyezzük a fánksütő lapot.
Előmelegítjük, 1-1 evőkanálnyi tésztát adagolunk a mélyedésekbe, majd mindegyiket aranybarnára sütjük.
A fánkokat porcukorral megszórva tálaljuk, a közepükbe egy-egy teáskanál lekvárt szedhetünk.

Hasonló receptek

Csokis-narancsos ricottafánk Nehézség
Megnézem
Még több recept

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.