Csak tedd az asztal közepére, és mindenki tör belőle magának!
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet elvegyítjük a sóval, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, az élesztős tejet és az olajat. Természetesen tovább ízesíthetjük reszelt citromhéjjal és vaníliával is.
A tésztát alaposan megdagasztjuk, majd meleg helyen, 45 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyikből gombócot formázunk, majd állni hagyjuk 5 percig.
Enyhén lisztezett munkalapon egyforma köröket nyújtunk mindegyikből.
Az első lapot egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megkenjük a vaj felével, megszórjuk a cukor és a fahéj felével.
Ráhelyezzük a következő lapot, és ugyanígy járunk el, végül lefedjük a harmadikkal.
A kör közepére teszünk egy kistálat vagy poharat, körülötte pedig - 16 részre osztva a kört - bevágjuk a tésztát.
A lapokat párosával, egymásnak szembe fordítva duplán megcsavarjuk.
A tészták széleit összecsípve lezárjuk.
Hagyjuk további 15 percig kelni.
A tészta tetejét megkenjük a tejjel elhabart tojássárgájával, majd megszórjuk vágott dióval.
180 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt készre sütjük.
Melegen tálaljuk.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.