Fahéjas csillagkenyér

Csak tedd az asztal közepére, és mindenki tör belőle magának!

  • Elkészítési idő 50 perc
  • Előkészítési idő 30 perc
  • Sütési idő 20 perc
  • Kelesztési idő 1 óra, 5 perc
  • Mennyiség 8 személyre
  • Nehézség

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

  • 60 g puha vaj
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál őrölt fahéj

A tetejére

  • 50 g vágott dió
  • 1 darab tojás sárgája
  • 1 evőkanál tej

Elkészítés

1.

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

2.

A lisztet elvegyítjük a sóval, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, az élesztős tejet és az olajat. Természetesen tovább ízesíthetjük reszelt citromhéjjal és vaníliával is.
A tésztát alaposan megdagasztjuk, majd meleg helyen, 45 percig kelesztjük.

3.

A megkelt tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyikből gombócot formázunk, majd állni hagyjuk 5 percig.
Enyhén lisztezett munkalapon egyforma köröket nyújtunk mindegyikből.

4.

Az első lapot egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megkenjük a vaj felével, megszórjuk a cukor és a fahéj felével.
Ráhelyezzük a következő lapot, és ugyanígy járunk el, végül lefedjük a harmadikkal.

5.

A kör közepére teszünk egy kistálat vagy poharat, körülötte pedig - 16 részre osztva a kört - bevágjuk a tésztát.
A lapokat párosával, egymásnak szembe fordítva duplán megcsavarjuk.
A tészták széleit összecsípve lezárjuk.
Hagyjuk további 15 percig kelni.

6.

A tészta tetejét megkenjük a tejjel elhabart tojássárgájával, majd megszórjuk vágott dióval.
180 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt készre sütjük.
Melegen tálaljuk.

Hasonló receptek

Karácsonyi fenyőfa kenyér vele sült sajttal Nehézség
Megnézem
Még több recept

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.