Erdei gyümölcsös rozspite

Így készíts gyümölcsös pitét pillanatok alatt.

  • Elkészítési idő 2 óra, 30 perc
  • Előkészítési idő 1 óra, 40 perc
  • Pihentetési idő 30 perc
  • Sütési idő 50 perc
  • Sütőforma 22x25 cm-es tepsi
  • Nehézség

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

  • 500 g vegyes erdei gyümölcs
  • 3 darab alma
  • 1 csomag vaniliás pudingpor
  • 100 g nádcukor

Elkészítés

1.

A tészta hozzávalóit az ujjbegyeink vagy késes robotgép segítségével összedolgozzuk. A tésztát fóliába csomagoljuk, és 30 percre a fagyasztóba tesszük.
A tésztagombóc nagyobbik felét a sütőpapírral bélelt tepsi aljába reszeljük nagylyukú reszelővel egyenletes rétegben.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15-20 percre.

2.

Amíg elősül a tésztánk, előkészítjük a tölteléket.
Az erdei gyümölcsöt, lehet friss vagy fagyasztott, összekeverjük a megpucolt és felkockázott almával, a cukorral és a pudingporral.

3.

A tepsit kivesszük a sütőből, egyenletesen eloszlatjuk rajta a töltelékkel, ezután a tetejére reszeljük a maradék tésztát.

4.

180 fokra előmelegített sütőben, 50 perc alatt készre sütjük a süteményt.
Kihűlés után már szépen szeletelhető.

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.