Epres-krémsajtos reszelt pite

Vajas pitetészta, selymes krémsajt réteg és persze csodás, illatos eper.

  • Elkészítési idő 2 óra, 5 perc
  • Előkészítési idő 1 óra, 15 perc
  • Sütési idő 50 perc
  • Sütőforma 24 cm-es átmérőjű piteforma
  • Nehézség

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

  • 250 g eper
  • 250 g mascarpone
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 darab tojás
  • 50 g porcukor
  • 1 darab vanília

Elkészítés

1.

A tészta hozzávalóit az ujjbegyeink vagy késes robotgép segítségével összedolgozzuk. Az így kapott tészta kb. háromnegyed részét a piteforma aljába reszeljük nagylyukú reszelővel egyenletes rétegben.
A széleken kicsit lehet magasabb.
A formával együtt 5-10 percre a fagyasztóba tesszük a tésztát dermedni.

2.

Amíg dermed a tésztánk, előkészítjük a tölteléket.
A krémsajtot kikeverjük a porcukorral, a keményítővel, egy kevés vaníliával és egy tojással.

3.

A pihentetett tésztát kivesszük a fagyasztóból, egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet, ezután megszórjuk a nagyobb darabokra vágott eperrel.
A tetejére reszeljük a maradék tésztát.

4.

180 fokra előmelegített sütőben, kb. 50 perc alatt készre sütjük a süteményt. Langyosan már szépen szeletelhető.

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.