Vajas pitetészta, selymes krémsajt réteg és persze csodás, illatos eper.
A tészta hozzávalóit az ujjbegyeink vagy késes robotgép segítségével összedolgozzuk. Az így kapott tészta kb. háromnegyed részét a piteforma aljába reszeljük nagylyukú reszelővel egyenletes rétegben.
A széleken kicsit lehet magasabb.
A formával együtt 5-10 percre a fagyasztóba tesszük a tésztát dermedni.
Amíg dermed a tésztánk, előkészítjük a tölteléket.
A krémsajtot kikeverjük a porcukorral, a keményítővel, egy kevés vaníliával és egy tojással.
A pihentetett tésztát kivesszük a fagyasztóból, egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet, ezután megszórjuk a nagyobb darabokra vágott eperrel.
A tetejére reszeljük a maradék tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 50 perc alatt készre sütjük a süteményt. Langyosan már szépen szeletelhető.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.