Ezt a kókuszkockát citromhéjjal és eperszósszal tettem különlegessé.
A piskótához a tojásokat a cukorral, a vaníliával és a citrom finomra reszelt héjával fehéredésig keverjük.
Akkor jó, ha már szép tartása van, és szalagosan folyik le a habverőről.
Amikor ez megvan, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, összeforgatjuk.
Végül több részletben belecsurgatjuk az olvasztott vajat is.
Addig keverjük nagy mozdulatokkal, amíg szép, egynemű tésztát kapunk.
A masszát egy sütőpapírral bélelt, 20x30 cm méretű tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, 25 perc alatt készre sütjük.
Amíg sül a piskóta, elkészítjük az eperszószt.
Ehhez az epret simára turmixoljuk a cukorral, a vízzel és a citrom levével.
Egy lábasba tesszük, és szirup sűrűségűre főzzük.
A kész piskótát hagyjuk kihűlni, félbevágjuk, betöltjük a lekvárral, hagyjuk kicsit, hogy beszívja, majd 2,5-3 cm-es kockákra vágjuk.
A piskótakockákat két villa segítségével megforgatjuk az eperszószban, majd meghempergetjük a kókuszreszelékben.
Süteményrácsra vagy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, amíg összeáll.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.