Készíts villámgyorsan eperhabot finom kakaós morzsával!
A tésztához elvegyítjük a lisztet, a kakaót, a porcukrot, a vaníliát és a sót. Hozzáadjuk a közepesen lágy vajat és a pisztáciát, majd morzsásra dolgozzuk. Nem kell összegyúrni.
A morzsás tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk. 175 fokra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt készre sütjük.
A megtisztított epret simára turmixoljuk, ezután elvegyítjük a görög joghurttal, a porcukorral és az egyik zselatin fixszel.
A hideg habtejszínt a cukor másik felével és a másik zselatin fixszel kemény habbá verjük. Ezután beleforgatjuk az epres elegyet.
A morzsa felét poharakba adagoljuk, majd elosztjuk rajta a joghurthabot. Hűtőbe tesszük 60-120 percre. Végül a tetejét megszórjuk a maradék morzsával.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.