Eperhab kakaós morzsával

Készíts villámgyorsan eperhabot finom kakaós morzsával!

  • Elkészítési idő 38 perc
  • Összeállítási idő 30 perc
  • Hűtési idő 2 óra
  • Sütési idő 8 perc
  • Mennyiség 6-8 adag
  • Nehézség

Hozzávalók

A morzsához

Az eperhabhoz

  • 250 g eper
  • 400 ml görög joghurt
  • 50 g porcukor
  • 400 ml hideg habtejszín
  • 2 csomag zselatin fix

Elkészítés

1.

A tésztához elvegyítjük a lisztet, a kakaót, a porcukrot, a vaníliát és a sót. Hozzáadjuk a közepesen lágy vajat és a pisztáciát, majd morzsásra dolgozzuk. Nem kell összegyúrni.

2.

A morzsás tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk. 175 fokra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt készre sütjük.

3.

A megtisztított epret simára turmixoljuk, ezután elvegyítjük a görög joghurttal, a porcukorral és az egyik zselatin fixszel.

4.

A hideg habtejszínt a cukor másik felével és a másik zselatin fixszel kemény habbá verjük. Ezután beleforgatjuk az epres elegyet.

5.

A morzsa felét poharakba adagoljuk, majd elosztjuk rajta a joghurthabot. Hűtőbe tesszük 60-120 percre. Végül a tetejét megszórjuk a maradék morzsával.

Hasonló receptek

Gesztenyés hócsiga Nehézség
Megnézem
Még több recept

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.