Készíts otthon egyszerűen, dagasztás nélkül kenyeret!
A száraz összetevőket egy tálba mérjük. Ha friss élesztőt használunk, azt a lisztbe morzsoljuk. Hozzáadjuk az olajat és a vizet is, majd összegyúrjuk. Nem kell dagasztani. A tálat lefóliázzuk, ezután kb. 12 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
A pihentetés után a masszát egy alaposan lisztezett munkalapra borítjuk. Jobbról, balról, alulról és felülről középre hajtjuk a tésztát, megfordítjuk, cipót formázunk és átemeljük egy kerek sütőpapírra. Meleg helyen hagyjuk 30 percet kelni. Közben a sütőt felmelegítjük 250 fokra, és beteszünk egy kerámia- vagy vasedényt melegedni.
Amikor már forró az edény, óvatosan kivesszük, és a sütőpapírral együtt beletesszük a kenyeret. A tetejét bevágjuk, rátesszük a fedőt, végül visszatesszük a sütőbe. Vigyázzunk, az edény végig forró!
Letakarva 40 percig, majd fedő nélkül további 10 percig sütjük a kenyeret. Még melegen vegyük ki a lábasból, hogy ne párásodjon be az alja.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.