Diós rénszarvas linzer

Várd cuki rénszarvasos kekszekkel a Mikulást!

  • Elkészítési idő 1 óra, 40 perc
  • Előkészítési idő 1 óra, 30 perc
  • Pihentetési idő 45 perc
  • Sütési idő 10 perc
  • Mennyiség 18 darab
  • Nehézség

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

  • 200 g savanykás ízű lekvár

A díszítéshez

  • 75 g csokoládé
  • 1 csomag cukordrazsé

Elkészítés

1.

A tészta hozzávalóiból késes robotgép vagy az ujjbegyeink segítségével tésztát gyúrunk. Lefóliázzuk, és a fagyasztóban pihentetjük 30-60 percig.

2.

Lisztezett munkalapon kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát két részletben. Egy 5 cm-es kiszúró segítségével kiszaggatjuk a korongokat. Áttesszük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 10 perc alatt készre sütjük a kekszeket. Akkor van kész, ha a széle épp csak barnulni kezd. A tepsin hagyjuk kihűlni a kekszeket.

3.

Kettesével összeragasztjuk a korongokat 1-1 teáskanál lekvárral.

4.

A csokoládét megolvasztjuk, habzsákba töltjük. A végén egy apró vágást ejtünk, majd megrajzoljuk a szarvas agancsát, szemeit és orrát a csokoládéból. Az orrához ragasztunk 1-1 cukordrazsét.

Hasonló receptek

Hartyányi krémes Nehézség
Megnézem
Még több recept

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2025 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.