Az ősz igazi ízei találkoznak ebben a kenyérben.
A száraz összetevőket egy tálba mérjük.
Ha friss élesztőt használunk, azt a lisztbe morzsoljuk.
Hozzáadjuk az olajat, a mézet, a mazsolát, a vágott diót és a vizet is, majd összegyúrjuk.
Nem kell dagasztani. A tálat lefóliázzuk, ezután legalább 12 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
A pihentetés után a tálat kivesszük a hűtőből, 30-60 percig hagyjuk felmelegedni, majd a masszát egy alaposan lisztezett munkalapra borítjuk.
Jobbról, balról, alulról és felülről középre hajtjuk a tésztát, megfordítjuk, cipót formázunk és átemeljük egy kerek sütőpapírra.
Meleg helyen hagyjuk 30-45 percet kelni.
Közben a sütőt felmelegítjük 240 fokra, és beteszünk egy kerámia-, jénai- vagy vasedényt melegedni.
Amikor már forró az edény, óvatosan kivesszük, és a sütőpapírral együtt beletesszük a kenyeret.
A tetejét bevágjuk, rátesszük a fedőt, végül visszatesszük a sütőbe.
Vigyázzunk, az edény végig forró!
Letakarva 40 percig, majd fedő nélkül további 10 percig sütjük a kenyeret.
Még melegen vegyük ki a lábasból, hogy ne párásodjon be az alja!
Még langyosan érdemes tálalni vajjal és mézzel.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.