Digesztív keksz

A legjobb keksz sajttortához, uzsonnára, kiránduláshoz.

  • Elkészítési idő 1 óra
  • Hűtési idő 2 óra
  • Sütési idő 15 perc
  • Összeállítási idő 45 perc
  • Mennyiség 25 darab
  • Nehézség

Hozzávalók

Elkészítés

1.

A kétféle lisztet elvegyítjük a sütőporral, egy nagy csipet sóval és a porcukorral. Belekockázzuk a szobahőmérsékletű vajat, majd hozzáadjuk a vaníliát is.

2.

Késes robotgép vagy az ujjbegyeink segítségével összemorzsoljuk a hozzávalókat. A végén hozzáöntjük a tejet is, és összedolgozzuk a tésztát.

3.

A tésztagombócot henger alakúra formázzuk, majd becsomagolva hűtőbe tesszük legalább két órára. Ha fagyasztóba tesszük, ott hamarabb megszilárdul.

4.

A pihentetés után 3-4 mm vastagságúra szeleteljük a rudat. A szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és mindegyiket alaposan megszurkáljuk villával.

5.

175 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Hasonló receptek

Kakaós-mézes Graham-keksz Nehézség
Megnézem
Még több recept

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.