Csokis-narancsos ricottafánk

A narancs és az étcsokoládé tökéletesen kiegészítik az olasz túrót.

  • Elkészítési idő 1 óra
  • Összeállítási idő 1 óra
  • Mennyiség 30 darab
  • Nehézség

Hozzávalók

A tésztához

  • 300 g Nagyi titka Fánkliszt
  • 500 g ricotta
  • 200 g porcukor
  • 3 darab tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál vaníliakivonat
  • 1 darab kezeletlen narancs héja
  • 100 g étcsokoládé

A sütéshez

  • 600 ml olaj

A tálaláshoz

  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítés

1.

A tojásokat fehéredésig keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a ricottát, a finomra reszelt narancshéjat és a vaníliakivonatot.
Amennyiben nincs vaníliakivonatunk, érdemes 1 evőkanál rumot beletenni.
Sima masszává dolgozzuk a hozzávalókat, végül mehet bele a sütőporral elkevert liszt és a felaprított étcsokoládé is.

2.

Ragadós lesz még az állaga, de benedvesített kézzel szép golyóvá tudjuk formázni.
Az olajat felhevítjük 180 fokra, ne legyen nagyon forró, nehogy megégjenek a fánkok, és több részletben aranybarnára sütjük benne a diónyi méretűre gömbölyített golyócskákat.
Konyhai törlővel bélelt tálba szedjük őket, végül pedig porcukorral megszórva tálaljuk.

Hasonló receptek

Fánk elektromos sütőben Nehézség
Megnézem
Még több recept

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.