Az összeállítás pillanatok alatt megvan, csak a sütési időt kell kivárni, majd türelmesnek lenni, amíg szeletelhető lesz.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük.
A sárgájákat fehéredésig keverjük a cukorral, a vaníliával és egy csipet sóval.
Ezután hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd felváltva a kakaóval vegyített lisztet és a tejet. Csomómentesre keverjük.
Utolsó lépésként több részletben beleforgatjuk a fehérjehabot.
A masszát egy sütőpapírral bélelt, magas falú tepsibe öntjük.
Megszórjuk a meggyel és az aprított étcsokoládéval.
A tepsit hideg sütőbe helyezzük, majd bekapcsoljuk 140-150 fokosra.
Nagyjából 60 perc alatt készül el, de lehet akár 80 perc is.
A bemelegedési időtől és a kicsit eltérő tepsimérettől is függhet a sütési idő.
Akkor van készen, ha megmozgatva a tepsit már nem folyós a tészta, hanem inkább remegős, pudingszerű.
Teljesen kihűlve, kockákra vágva tálaljuk.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.