Rém finom és rém cuki muffinok kerülnek a tányérra.
A vajat és az étcsokoládét összeolvasztjuk.
A tojásokat és az egy fehérjét fehéredésig keverjük a nádcukorral és a vaníliakivonattal.
A csokoládés vajat a tojásos keverékhez adjuk, elkeverjük, majd mehet bele a só, a liszt és a narancshéj is.
A masszát muffin formába mérjük.
A krémsajtot kikeverjük a tojássárgájával, a porcukorral és a vaníliával, majd 1-1 nagyobb teáskanálnyi adagot a muffinok közepébe pottyantunk.
160 fokra előmelegített sütőben, 22-25 perc alatt készre sütjük.
A sütési idő a muffin forma méretétől függően változhat.
A lényeg, hogy ne legyen folyós, de ne is süssük túl.
Amíg sül a muffin, elkészítjük a trüffel krémet.
Ehhez a tejszínt felforraljuk, majd a felaprított csokoládéra öntjük, elkeverjük és amikor már kezd selymes állaga lenni, beledolgozzuk a puha vajat is.
Betesszük a hűtőbe vagy a fagyasztóba, hogy megszilárduljon.
Amikor már megdermedt, robotgép segítségével alacsony fokozaton felhabosítjuk.
A teljesen kihűlt muffinok tetején eloszlatjuk a trüffel krémet.
Nyugodtan lehet rendetlen, maszatos!
A süteményt még megforgatjuk csokidarában, és díszítjük gumicukorral.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.