Csokis-fagyis gofriszendvics

Így készíts fagyiszendvicset gofriból.

  • Elkészítési idő 1 óra
  • Összeállítási idő 1 óra
  • Pihentetési idő 40 perc
  • Sütési idő 10 perc
  • Mennyiség 2 darab
  • Nehézség

Hozzávalók

A tésztához

  • 250 g Nagyi titka Kelt tészta süteményliszt
  • 300 ml langyos tej
  • 100 g olvasztott vaj
  • 7 g szárított élesztő
  • 50 g cukor
  • 1 csipet só
  • 2 darab tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 50 g süthető csokicsepp
  • 5 g vaj

A töltelékhez

  • 500 g jégkrém

Elkészítés

1.

A tészta száraz hozzávalóit elvegyítjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat is. Csomómentesre keverjük, és letakarva, meleg helyen 30-40 percig pihentetjük.

2.

A megkelt tésztát forró gofrisütőbe kanalazzük, és készre sütjük.
Érdemes megkenni a sütőlapot egy kis vajjal, így még ropogósabb és finomabb lesz a gofri külseje.
Ez a gofri lassabban sül, mint a sütőporos, de annál finomabb.
Ekkora mennyiségből - a sütő méretétől függően - 4 darab lesz.

3.

A forró gofrikat négybe vágjuk, kettő közé töltünk egy-egy gombóc jéghideg fagylaltot, esetleg pár szem bogyós gyümölcsöt, és már ehetjük is!

Hasonló receptek

Pufi citromos-mákos palacsinta Nehézség
Megnézem
Élesztős gofri Nehézség
Megnézem
Még több recept

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.