A piskóta kizárólag tojásfehérjéből készül, a citromkrém pedig egyszerűen remekül megy a mákhoz
Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az elhabart tojásokat, a cukrot, a citromok finomra reszelt héját és levét.
Alacsony lángon, állandó kevergetés mellett krém sűrűségűre főzzük.
Ha elkészült, átszedjük egy tálba és félretesszük hűlni.
Megsütjük a fehér piskótát.
A tojásfehérjéket egy kevés porcukorral elkezdjük felverni, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi cukrot is.
A kemény habba szitáljuk a sütőporral és a mákkal vegyített lisztet.
Spatula segítségével alaposan összeforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, 18-20 perc alatt készre sütjük.
Ahogy elkészült a piskóta, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd tiszta konyharuhába vagy sütőpapírba csavarjuk, így hagyjuk teljesen kihűlni.
A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük a citromkrémmel, és visszatekerjük.
Hűtőben pihentetjük néhány órán át szeletelés előtt.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.