Készíts rozslisztből finom kekszeket!
Sütheted simán, de akár meg is töltheted ezeket a finom rozskekszeket!
A vajat egy lábasba tesszük, és közepes lángon felolvasztjuk, majd addig melegítjük, amíg szépen megbarnul, és mogyoró illatú lesz.
Leszűrjük, hogy az égett darabkák visszamaradjanak, majd hagyjuk lehűlni a vajat.
A száraz hozzávalókat elvegyítjük, ízesíthetjük a kedvenc fűszereinkkel is.
Hozzáadjuk a lehűlt vajat, és elmorzsoljuk.
Lassan belegyúrjuk a tejet is. Ne legyen túl lágy a tészta. Fóliába csomagoljuk a tésztagombócot, és 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
Lisztezett munkalapon kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd kiszúrjuk belőle a kekszeket.
A korongokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 8-10 perc alatt készre sütjük.
A kihűlt kekszeket fogyaszthatjuk magukban, de kettesével összeragaszthatjuk karamell- vagy csokoládékrémmel, lekvárral vagy mogyoróvajjal.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.