Barnavajas rozskeksz

Készíts rozslisztből finom kekszeket!
Sütheted simán, de akár meg is töltheted ezeket a finom rozskekszeket!

  • Elkészítési idő 1 óra
  • Összeállítási idő 1 óra
  • Hűtési idő 1 óra
  • Sütési idő 10 perc
  • Mennyiség 20-40 darab
  • Nehézség

Hozzávalók

Elkészítés

1.

A vajat egy lábasba tesszük, és közepes lángon felolvasztjuk, majd addig melegítjük, amíg szépen megbarnul, és mogyoró illatú lesz.
Leszűrjük, hogy az égett darabkák visszamaradjanak, majd hagyjuk lehűlni a vajat.

2.

A száraz hozzávalókat elvegyítjük, ízesíthetjük a kedvenc fűszereinkkel is.
Hozzáadjuk a lehűlt vajat, és elmorzsoljuk.
Lassan belegyúrjuk a tejet is. Ne legyen túl lágy a tészta. Fóliába csomagoljuk a tésztagombócot, és 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.

3.

Lisztezett munkalapon kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd kiszúrjuk belőle a kekszeket.
A korongokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 8-10 perc alatt készre sütjük.

4.

A kihűlt kekszeket fogyaszthatjuk magukban, de kettesével összeragaszthatjuk karamell- vagy csokoládékrémmel, lekvárral vagy mogyoróvajjal.

Hasonló receptek

Ropogós rozskeksz Nehézség
Megnézem
Még több recept

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.