Barackos túrótorta

A barack és a túró tortában is örök kedvenc!

  • Elkészítési idő 1 óra
  • Összeállítási idő 1 óra
  • Sütési idő 30 perc
  • Hűtési idő 7 óra
  • Sütőforma 22 cm-es átmérőjű tortaforma
  • Nehézség

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

  • 250 g mascarpone
  • 200 g porcukor
  • 500 g túró
  • 200 ml hideg habtejszín
  • 2 teáskanál zselatin fix
  • 1 darab vaníliarúd
  • 1 darab kezeletlen citrom héja

Továbbá

  • 6 darab felezett őszibarack
  • 30 g natúr pisztácia
  • 1 csomag tortazselé

Elkészítés

1.

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét robotgéppel habosítani kezdjük, kanalanként hozzáadjuk a porcukor felét.
Addig verjük, amíg sűrű és kemény nem lesz.

A sárgáját a maradék porcukorral szintén szép habosra verjük.
Több részletben beleforgatjuk a fehérjehabot.
Végül beleszitáljuk a lisztet, és spatulával, nagy mozdulatokkal összekeverjük.

Ezután a durvára darált pisztáciával is így teszünk.

A masszát sütőpapírral bélelt aljú tortakarikába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
A vége felé folyamatosan ellenőrizzük a piskóta állagát!

2.

Amíg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet.
Ehhez a hideg habtejszínt 1 evőkanál porcukorral és a zselatin fixszel kemény habbá verjük.
Ezután kikeverjük a krémsajtot, a túrót, a porcukrot, a reszelt citromhéjat és a vaníliát, majd beleforgatjuk a tejszínhabot.

3.

A kihűlt piskótát körbevágjuk, óvatosan leválasztjuk a tortakarikát, és lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt.
Recés késsel 3 részre vágjuk.
A krémet is 3 részre osztjuk.

4.

A tortaformát megtisztítjuk, aláteszünk egy tortakartont vagy egy tányért.
Az aljába helyezünk egy piskótalapot, és megkenjük egy rész krémmel.
Ráhelyezünk egy újabb lapot, mehet rá még egy réteg krém. Lezárjuk az utolsó lappal.
Ügyeljünk arra, hogy ez teljesen sima legyen, hogy a torta teteje is egyenes lehessen.

A betöltött piskótát 1-2 órára hűtőbe tesszük.

5.

A tortáról ismét leválasztjuk a formát, és széles pengéjű kést használva bevonjuk a maradék krémmel.

6.

A szélét megszórjuk őrölt pisztáciával, a tetejét pedig kirakjuk a vékonyra szeletelt barackkal.
Végül a gyümölcsöt megkenjük a csomagoláson szereplő utasítás szerint elkészített tortazselével.
Tálalás előtt legalább 4-5 órát hagyjuk összeérni a rétegeket.

Hasonló receptek

Kókusztorta Nehézség
Megnézem
Még több recept

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.