A kevert kuglófok nem csak nagyon látványosak, de alig egy óra alatt el is készülnek.
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliával, használhatunk friss vaníliát, port, kivonatot vagy vaníliás cukrot.
Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, a finomra reszelt citromhéjat, majd a joghurtot, végül a darált mandulát is.
Beleszitáljuk, majd beleforgatjuk a sütőporos lisztet is.
A forma aljába szórunk egy maréknyi egész vagy szeletelt mandulát.
A tésztát a kuglófformába kanalazzuk, közben beleszórjuk az áfonyaszemeket is.
Ha nem szilikonból készült a sütőformánk, vajazzuk és lisztezzük ki vékonyan betöltés előtt.
175 fokra előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt készre sütjük a kuglófot.
A kihűlt süteményt óvatosan kifordítjuk a formából.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.