Áfonyás cobbler

A nyár kedvenc gyümölcsös receptje fagyival!

  • Elkészítési idő 30 perc
  • Előkészítési idő 30 perc
  • Sütési idő 30 perc
  • Sütőforma 20x25 centiméteres sütőforma
  • Nehézség

Hozzávalók

A tésztához

A gyümölcsréteghez

  • 600 g áfonya
  • 100 g cukor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő

A tálaláshoz

  • 1 evőkanál vaníliafagylalt

Elkészítés

1.

A tésztához késes robotgéppel vagy az ujjbegyeinkkel összemorzsoljuk a felkockázott, hideg vajat a száraz hozzávalókkal. Amikor már egészen morzsás állagúvá válik, hozzáadjuk a tojást és a tejszínt vagy joghurtot. Simára keverjük a tésztát.

2.

A gyümölcsréteghez összekeverjük az áfonyát a porcukorral és a keményítővel, majd a sütőedény aljába öntjük. Egy evőkanál segítségével rászedjük a tésztát, helyet hagyva a "galuskák" között.

3.

175 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

4.

Vaníliafagylalttal tálaljuk.

Hasonló receptek

Körtés-karamellás morzsapite Nehézség
Megnézem
Sárgabarackos-mandulás sütemény Nehézség
Megnézem
Körtés-diókrémes pite Nehézség
Megnézem
Kókusztejpite Nehézség
Megnézem
Almás-rebarbarás morzsasüti Nehézség
Megnézem
Szilvás lepény Nehézség
Megnézem
Még több recept

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.