Ahelyett, hogy napokig nézegetnénk a hűtőben a maradék sült húst, töltsük inkább kiflibe és süssünk belőle isteni harapnivalót!

Hozzávalók / 5 adag:

A tésztához:

  • 1 dl tej
  • 0.5 teáskanál cukor
  • 2.5 dkg élesztő
  • 35 dkg burgonya
  • 50 dkg Nagyi titka Kelt tészta süteményliszt
  • 1.5 kávéskanál só
  • 2 db tojás
  • 1 ek vaj
  • 1 ek mangalica zsír
  • 1 db tojás (a kenéshez)
  • fűszerpaprika ízlés szerint

A húsos töltelékhez:

  • 0.5 db sült csirke (vagy bármilyen maradék sült hús)
  • 3 ek tejföl
  • 1 teáskanál angol mustár
  • bors ízlés szerint
  • 0.5 csokor snidling

Elkészítés:

A tésztához:
A langyos tejbe beletesszük a cukrot, hanyagul elkavarjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, amíg szép habosra felfut. A burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, majd meghámozzuk és áttörjük. (Érdemes úgy időzíteni, hogy akkor legyen kész a krumpli, amikor már felfutott az élesztő, így még langyos marad egy kicsit és jobban segíti a kelési folyamatot.)
A fűszerpaprika kivételével az összes hozzávalót egy nagy tálba tesszük, és alaposan összedolgozzuk. (A krumpli minőségétől függően lehet, hogy valamivel több lisztet is felvesz.)
Tiszta konyharuhával letakarja, a tetejére teszünk egy párnát, majd egy órát meleg helyen kelesztjük. Ha a tészta megkelt, akkor átgyúrjuk, és pizza alakúra kinyújtjuk. Ugyanúgy háromszögekre felszeleteljük, mint egy pizzát, és a szélesebb felénél megtölthetjük a háromszögeket a húsos töltelékkel, majd kiflit formázunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kifliket, és letakarva legalább 40 percet kelesztjük. Egy felvert tojással megkenjük a kiflik tetejét, megszórjuk pirospaprikával, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

A húsos töltelékhez:
A maradék sült húst felaprítjuk és összekeverjük a többi hozzávalóval.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása