Minden a tészta és az alma arányán múlik. Vékony tészta, vastag almatöltelék. A tészta nem morzsálódós, szaftos, omlós. Az almatöltelék pedig savanykásan, citromosan, fahéjasan az igazi!

 

Hozzávalók (45×35 cm-es tepsihez):

a tésztához:

a töltelékhez:

  • 4-5 evőkanál zsemle- vagy kekszmorzsa
  • 2 kg alma
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 1 kezeletlen citrom héja
  • 5 dkg cukor

a tetejére:

  • 1 tojás

 

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük. Az almákat megpucoljuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Ízesítjük fahéjjal és cukorral, finomra reszelt citromhéjjal, majd egy nagy fazékban addig pároljuk, amíg nem marad leve. Hagyjuk kihűlni.
A tésztát megfelezzük, kinyújtjuk egy sütőpapíron, és a tepsi aljára helyezzük az egyik lapot, majd megszórjuk vékonyan a morzsával. Rászedjük az almatölteléket, végül a másik kinyújtott tésztalappal lezárjuk. Villával megszurkáljuk a tetejét, megkenjük elhabart tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, kockákra vágva tálaljuk.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása