A közepében ott vár minket a finom, fűszeres paradicsomszósz és az olvadós sajt is. Tehetünk még bele szalámit is, illetve a tetejét megszórhatjuk szárított oregánóval és bazsalikommal.
 

Hozzávalók (20 darabhoz):

a tésztához:

  • 25 dkg Nagyi titka pizzaliszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1,25 dl meleg víz
  • 0,25 dl olívaolaj

a töltelékhez:

  • 1 dl fűszeres paradicsomszósz
  • 2 csomag mini mozzarella

a tetejére:

  • 1 tojás
  • 3 dkg reszelt sajt (pl. grana padano vagy parmezán)

továbbá:

  • 1 teáskanál olívaolaj

 

A lisztet egy nagy tálba mérjük, hozzáadjuk a sót, a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáöntjük az olajat, végül több részletben a langyos vizet is. Ruganyos tésztát dagasztunk belőle. Meleg helyen, letakarva 40-45 percig kelesztjük.

A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd 20 egyenlő részre vágjuk, mindegyikből kis golyót gömbölyítünk, amit nyújtófával köralakúra nyújtunk. A közepére teszünk egy kávéskanálnyi paradicsomszószt és egy mini mozzarellát. A tészta széleit összecsípjük, ez a rész kerül majd alulra a sütőedényben. Vékonyan kiolajozzuk a sütőformát, és belehelyezzük az összes kis golyót. A tetejét megkenjük elhabart tojással, végül megszórjuk a reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása