A kakaó cserélhető fahéjra is, aminek csodás párja lehet egy kis aszalt szilva. De aki nyáriasabb ízekre vágyik, készítheti friss gyümölcsökkel és túróval vagy krémsajttal is.
 

Hozzávalók (24 darabhoz):

a tésztához:

a töltelékhez:

  • 10 dkg puha vaj
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg pirított török mogyoró

 

Az élesztőt a cukros, langyos tejbe morzsoljuk, és felfuttatjuk. A liszteket egy nagy tálba mérjük, hozzáadjuk a sót, az olajat, a maradék porcukrot és a felfuttatott élesztős tejet. Sima, ruganyos tésztát dagasztunk belőle, majd letakarva 45 percig kelesztjük.  

Közben a puha vajat kikeverjük a kakaóporral és a porcukorral. A megkelt tésztát lisztezett munkalapon kb. 2 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a kakaós töltelékkel a lapot, ezután megszórjuk az aprított mogyoróval, végül két oldalról középre tekerjük. A rudat 24 egyenlő részre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 20 perc kelesztés után, 180 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt készre sütjük.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása